Selecteer een pagina

Zondag 20 maart staan we samen met Stichting Bon Bagay tussen 11.00 uur en 15.30 uur in Molenplaats Sonsbeek met een informatiestand. Je kunt de “ voice for the planet” -petitie tekenen om wereldleiders op te roepen zich in te zetten voor biodiversiteit, in gesprek gaan over herbebossing in Haïti of een korte film bekijken over het initiatief van stichting Bon Bagay.

Klimaatverandering, vervuiling en andere problemen leiden tot een enorme achteruitgang van dier- en plantsoorten en leefgebieden. Het kantelpunt is bijna bereikt: als de mens zo doorgaat, zullen bepaalde problemen onomkeerbaar worden. Met als gevolg dat dieren en planten uitsterven, leefgebieden verkleinen, het warmer wordt en de voedselproductie in gevaar komt. Laten we er samen voor zorgen dat dit niet gebeurt. Iedereen kan meehelpen door een duwtje in de goede richting te geven!

Een stem voor de natuur
De natuur heeft geen stem. Maar wij wel. Daarom vraagt het WNF aan mensen om natuur een stem te geven en de “Voice for the Planet “petitie te tekenen. De petitie wordt aangeboden aan politici en wereldleiders om te laten zien hoe groot de steun is voor natuur. Milieudefensie Arnhem ondersteunt deze actie.

200.000 bomen voor Haïti
Stichting Bon Bagay is al gestart met het tegengaan van en zich aanpassen aan klimaatverandering. De stichting werkt samen met lokale Haïtiaanse verenigingen aan herbebossing en goede leefomstandigheden voor boerengemeenschappen in de bergen van Haïti. Het doel van Bon Bagay voor de komende 10 jaar is om minimaal 600 gezinnen een zelfredzaam bestaan te laten opbouwen en minimaal 200.000 bomen te planten. Met als resultaat een sterke biodiversiteit, een klimaatbestendige natuur, trotse boeren en mooie gewassen. Bij de stand hoor je hoe ook jij hieraan mee kunt helpen.

Een lokaal duwtje
Arnhem wordt steeds groener. Help je ook mee? Door je tuin of balkon te vergroenen zorg je voor meer biodiversiteit in je directe omgeving. We geven tips voor een insectvriendelijke tuininrichting. Als je je tuin insectvriendelijk inricht is dit ook goed voor andere dieren.

Meer weten over Bon Bagay? Bezoek dan het webinair op 23 maart!
Kijk voor meer informatie www.bonbagay.world aanmelden voor het webinair kan via info@bonbagay.world