Selecteer een pagina

Zaterdagavond 22 april waren wij in het kader van het thema duurzaamheid uitgenodigd in de Salvatorkerk. Er werd een prachtige toneelvoorstelling opgevoerd over het thema. Een voorstelling over een groep mensen die op een onbewoond eiland aanspoelt, daar weken, maanden, jaren doorbrengt en op zichzelf is aangewezen. Ze beseffen dat er in de bewoonde wereld een overvloed aan materiële zaken aanwezig is, die niet nodig zijn om een goed leven te hebben. Tegelijkertijd zijn ze hebberig, hongerig en moe, waardoor ze soms domme acties ondernemen. Mooie verwijzingen naar dingen die we om ons heen zien gebeuren en veranderen. Mooi gespeeld door enthousiaste jonge mensen, op punten begeleid door piano- en blokfluitmuziek. Ook de voorstelling bijwonen? Bekijk hier de speeldata.

Schone stranden
Voor en na de voorstelling mochten wij bij de entree aanwezig zijn met twee stands. We stonden met de bij de voorstelling toepasselijke petitie ‘het strand is geen asbak’ van stichting Noordzee. Deze actie roept kustgemeentes op om meer te doen aan peuken op het strand. In de vorm van het plaatsen van meer afvalbakken, handhaving, educatie, het instellen van rookvrije zones en strenger met het peukenbeleid bij het afgeven van vergunningen van evenementen. We hebben veel handtekeningen binnengehaald. Tekenen kan ook nog online op de site van Stichting De Noordzee.

Grote vervuilers aanschrijven
De tweede actie was de landelijke MD actie ‘de laatste aanmoediging’, om grote vervuilers aan te schrijven. Zo worden ze aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor het milieu. Roep ze op om een goed klimaatplan op te stellen en te implementeren. Je kunt ook nog online een laatste aanmoediging versturen