Selecteer een pagina

Warm maar gezellig was het zondag 25 augustus op de oogstmarkt in Elderveld. Een goede sfeer, lekkere hapjes , vrolijke muziek en ook nog een paar loslopende Romeinen.

We hebben bij onze stand goede informatieve gesprekken gehad over Stadsblokken-Meinerswijk. En natuurlijk altijd fijn om te horen dat mensen ons willen helpen met de bescherming van het gebied tegen woningbouw. Daar gaan we voor!

Onze plastic-quiz bleek moeilijk te zijn. Wat hoort in welke bak? De chipzak was een instinker, die mag niet bij het plastic, maar hoort bij het restafval. Verrassend genoeg wisten vooral de kinderen die meededen heel goed dat de Twixwikkel niet in de plastic bak mag. Het plastic zonnebrilglas verdween vaak in de PBD-bak. Maar hoewel van plastic, is het geen verpakking, dus die moest in de restbak.

De hele dag door waren kinderen zeer geconcentreerd bezig de plastic soep uit de zee te vissen. Voor de meeste kinderen was de achterliggende boodschap van ons hengelspel al bekend. Ze vertelden enthousiaste verhalen over hun eigen acties. Zo deden sommige kinderen zwerfvuil rapen en wisten ze alles van afvalscheiding. Savannah heeft bij ons hengelspel al het plastic opgevist en een dopper gewonnen. De tweede prijs, een cadeaubon van De Groene Vos van 5 euro was voor Lieveke. Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd en veel plezier met jullie prijs.

BTV-Elderveld bedankt voor de organisatie!