Selecteer een pagina

Vandaag bij de Arnhemse Odin in actie voor Voice for the planet! Wereldwijd worden voor deze WNF-actie stemmen verzameld om te laten zien hoe groot de steun is voor natuur. De stemmen worden onder andere volgend jaar bij de biodiversiteits-top in China aan de wereldleiders aangeboden. De bedoeling is dat er internationale afspraken komen die concrete doelen stellen voor het beschermen van de mondiale biodiversiteit. Zoals de bescherming van minstens 30 procent van het land- en zeeoppervlak.

We hadden een mooie plek bij de ingang en genoeg ruimte om afstand te houden. Ondanks de wat afstandelijke mondkapjes bleek het toch goed mogelijk om de aandacht te vragen voor de actie. Dank, Odin voor de gastvrijheid!

De achteruitgang in de biodiversiteit is van enorme omvang, Er wordt al gesproken van de zesde grote uitstervingsgolf in de bekende geschiedenis van het leven op aarde. Het uitsterven van de dinosauriƫrs was trouwens niet eens de grootste, maar geeft wel weer hoe ingrijpend dit kan worden, En: weg is weg!

De actie loopt nog steeds, en is digitaal te steunen: https://www.wwf.nl/kom-in-actie/voice-for-the-planet-info En wie weet, redt u met uw stem de olifant, tijger, walvis, saguarocactus of andere planten en dieren.