Selecteer een pagina
Vandaag ging ons Milieudefensieteam mee op excursie met werkgroep Wolf. We hebben ruim drie uur over de Planken Wambuis gezworven en veel geleerd over de wolf en andere dieren die in het gebied wonen. Op de foto het hoogtepunt van de wandeling: de vondst van een wolvendrol.
Bijzonder om te horen was dat de koeien in het gebied zich binnen de korte tijd dat de wolf hier leeft al aangepast hebben aan de aanwezigheid van deze viervoeter . Ze kunnen hun kalfjes inmiddels goed beschermen. Dit doen zij door een kring om de kalfjes te vormen en daarom heen gaan dan de stieren staan. Maar hoe zit het dan met schapen en andere dieren opgesloten in een wei? Ja, als de wolf daarbij kan komen, waant ie zich in een snoepwinkel omdat de schapen niet kunnen vluchten. Een wolfwerend hek zorgt ervoor dat de wolf er niet bij kan. Maar dan moet het hek wel echt wolfwerend zijn en aan meerdere eisen voldoen.

Ook meer weten over deze nieuwe viervoeter in ons land? Op de site van werkgroep wolf vind je de data waarop je mee kunt gaan.