Selecteer een pagina

Zaterdag 22 april, tijdens Nationale Zaaidag, stond Milieudefensie Arnhem in de kinderbibliotheek in Rozet Centrum. Veel kinderen hebben bloemenverrassingen voor bijen en andere insecten gemaakt en meegedaan met de Insecten-kleurwedstrijd. Ze genoten van een lekkere biologische appel, gedoneerd door de Odin, én hebben een stempel voor hun verhalenvangerspaspoort binnengesleept.

Met je handen in de klei
Bloemenverrassingen maken was een leuke modderige aangelegenheid die in de smaak viel bij de kinderen. De bloemenverrassingen zijn mooie bolletjes, gemaakt van biologische klei en compost gemengd met inheemse bloemenzaden (gedoneerd door de Bijenstichting). De verrassingen gingen mee naar huis. Zien de kinderen een kale plek in tuin of berm, hup, bloemenverrassing erin en wie weet…

Kleurwedstrijd
Meedoen met de kleurwedstrijd kan nog tot en met 22 mei. Hier vind je de kleurplaat Je kunt een kleurplaat ook op de kinderafdelingen in de bibliotheken van Rozet halen.. Hoofdprijs is het spel “Zandkastelen” om je alvast op de zomer te verheugen.

Draag ook bij aan meer biodiversiteit
Veel insecten hebben het moeilijk. Zo is de ruim de helft van de Nederlandse soorten wilde bijen ernstig bedreigt. Oorzaak zijn onder meer de monoculturen en het gebruik van landbouwgif. Draag ook bij aan meer biodiversiteit en fleur je tuin straat of wijk op met inheemse en biologische bloemen en heesters! Vorig jaar is de gemeente Arnhem door Nederland Zoemt verkozen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. Laten we zo door gaan!