Selecteer een pagina
Heb je dat ook wel eens, je ziet een onbekend plantje en daaromheen is het een gezoem van jewelste. Wat zou dat voor plantje zijn, en wat zijn die kleine beestjes die daar zo dol op zijn? Vandaag was die vraag gemakkelijk te beantwoorden, want deze middag was de Coronaproof planten- en zadenuitdeeldagvan Arnhem Zoemt in Heijenoord. De vrijwilligers van Arnhem Zoemt konden ons alles vertellen over dit onderwerp. Ook werden er plantjes van onder andere het project “Adopteer een bij” j aangeboden. Deze plantjes zijn door vrijwilligers van Arnhem Zoemt gekweekt. Verder werden er  zaden van (inheemse) planten uitgedeeld.  Wij kregen zaad van mee van Hartegespan.
 
Er was een groot aanbod van plantjes. Er werd zelfs, zelf opgekweekt, Torenkruid aangeboden (soort van de Rode lijst, zeer zeldzaam) en allerlei soorten van de Klokjesfamilie, zoals Ruig klokje. Deze laatste soort is een belangrijke waardplant en drachtplant , bijvoorbeeld voor de Klokjesbij, de adoptiebij van o.a het Spijkerkwartier. 
 
Een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de steeds zeldzamere wilde bijen is heel makkelijk. Het zal je verbazen hoeveel een klein beetje extra groen kan betekenen voor een bedreigde soort. Doe je mee? Kijk op de site van Arnhem Zoemt voor meer informatie.