Selecteer een pagina

Vandaag met het Buurtgroenbedrijf en buurtbewoners op pad om het Spijkerkwartier weer wat schoner te maken.

“Er ligt veel rommel in het Spijkerkwartier, maar daar gaan wij vandaag iets aan veranderen, sprak initiatiefneemster Anita enthousiast. En dat hebben we gedaan! Met negen mensen hebben we in anderhalf uur tijd 38,16 kilo troep opgehaald.

We gingen in kleine groepjes op pad, zodat we goed afstand konden houden. Zoals gewoonlijk vonden we veel blikjes, flesjes, snoeppapier en peuken. Maar ook mondkapjes, een puzzelstukje en ander zwerfvuil hebben we opgeruimd. Onderweg kregen we regelmatig positieve reacties van mensen. En vooral leuk om te horen dat mensen ook zelf zwerfvuil rapen.

Een leuke verrassing voor ons was de prachtige look van de Spijkerstraat, met bloemrijke perken. Prachtig afgezet met gevlochten wilgentenen. Een lust voor het oog en plezier voor de bijen.

Aan het einde van de actie kreeg buurtbewoner Ben De Gouden Wisselbezem uitgereikt omdat hij vijf dagen per week zwerfvuil raapt. En deze week waren dat, met deze actie erbij, dus zes dagen! Ben dankjewel voor je inzet, van harte gefeliciteerd!

Complimenten Buurtgroenbedrijf voor de goede organisatie en de heerlijke taste the waste lunch!