Selecteer een pagina

Met afschaffen diftar zet Arnhem een forse stap terug richting circulaire economie. Argument van het kamp dat diftar kwijt wilde was dat sluiting van containers voor vervuiling zorgt. De containers zijn nu open en er is nog steeds afvaldumping. We hebben een foto op Twitter en Facebook geplaatst met de vraag aan de gemeente Arnhem hoe we dit gaan oplossen?

De gemeente Arnhem bericht: “Het probleem van afvaldumpingen was niet uitsluitend aan diftar gekoppeld. Voor diftar was er ook sprake van dumpingen, na diftar is dit probleem niet zo maar opgelost. Uiteraard spant de gemeente zich in om in samenwerking met Prezero dumpingen zo snel mogelijk te verwijderen, maar zoals op de deze foto te zien is zou dit autootje nooit in de container passen, maar wel prima aan de milieukar/bak kunnen worden aangeboden die sinds 1 juli is ingericht.”

De milieubak is een mooi initiatief om afvalscheiding te vergemakkelijken. We helpen dan ook graag met het promoten hiervan. Woensdagmiddag 18 augustus staat de bak in Heijenoord. Hier vind je wat in de Milieubak mag en wanneer ie bij jou in de wijk staat: https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval/Milieubak