Selecteer een pagina

In de jeugdbibliotheek klonken zaterdagmorgen 23 februari enthousiaste kreten tussen de boekenkasten. ‘Beet!’ Je hoorde de kinderen die afgekomen waren op het levensgrote hengelspel dat wij speciaal voor deze ochtend hadden ontworpen. Daarmee vroegen we aandacht voor een serieus probleem: de almaar groeiende plastic soep.

Doel van het hengelspel was om de troep met een magnetische hengel uit zee te vissen. De kinderen deden verwoede pogingen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Sommigen waren zo fanatiek dat ze van geen ophouden wilden weten. De topscore moest immers verbroken worden. Er was ook veel animo voor de creatieve tafel, waar kinderen hun eigen katoenen tasje konden versieren en ansichtkaarten konen kleuren. Zo’n tasje is een goed alternatief voor zijn plastic broertjes, zeker als je hem zelf mooi hebt opgeleukt.

Deze actie sloot aan bij het evenement ” Arnhem Plasticvrij?”  Een initiatief van De Groene Vos, Rozet en de gemeente Arnhem. Kijk ook eens op https://www.rozet.nl/plasticvrij