Selecteer een pagina

Vandaag deden we mee aan de zwerfvuilactie van Circulair Spijkerkwartier. Met ongeveer 20 mensen gingen we de wijk in en helaas kwamen we met een riante opbrengst terug. De wegwerpmaatschappij draait nog steeds op volle toeren, zelfs op twee meter afstand van een prullenbak dumpt men zijn troep in een boomspiegel of border. Zelf in de Spijkerstraat, die toch heel mooi is opgeknapt ligt genoeg. Ongetwijfeld passanten, want ja troep gooi je niet bij je eigen voordeur toch…?

Sinds de invoering van het statiegeld op petflessen ontbreken deze bijna geheel in het zwerfaval trouwens. Vijf zakken blikjes bewijzen dat de statiegeldregeling daar ook hard nodig is. Statiegeld op sigarettenpeuken kan ook wel eens slim zijn, want qua aantallen scoren deze het allerhoogst op straat. Een sigarettenpeuk kan duizend liter water vervuilen. En een peuk blijft tussen de twee en twaalf jaar liggen voor hij vergaat.

Na afloop is het afval gesorteerd. Tientallen kilo’s restafval vormen de grote berg. Planken, metaal, textiel, plastic en glas maken het assortiment compleet.

Circulair Spijkerkwartier, bedankt weer voor de goede organisatie en de lekkere taste-the-waste soep!