Selecteer een pagina

Het bestemmingsplan voor Stadsblokken-Meinerswijk is net voor de kerstvakantie door de gemeenteraad van Arnhem vastgesteld. Op 26 januari heeft de gemeente het besluit met bestemmingsplan openbaar gemaakt.

Hoe nu verder?

Alle partijen die een zienswijze hadden ingediend, hebben nu 6 weken de tijd om in beroep te gaan. Stichting Kloppend Stadshart, Milieudefensie Arnhem, het collectief van bewoners van de Haven van Coers en nog andere belanghebbenden gaan nu samen met Habitat advocaten in beroep bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland. De deadline voor dit beroepsschrift is uiterlijk 8 maart.

Kan ik nog iets doen?

Wij kunnen alle hulp goed gebruiken en daarom vragen we iedereen maar met name aan indieners van een zienswijze, of zij bij ons willen aansluiten voor de juridische procedure naar de Raad van State. Samen staan we sterk en kunnen we de benodigde fondsen (via bv een rechtsbijstandsverzekering) bij elkaar krijgen om samen met het advocatenkantoor een inhoudelijk sterk beroep op te stellen. Als je niet wilt instappen, kun je natuurlijk altijd zelf beroep instellen. Dus mocht je een zienswijze hebben ingediend, neem dan contact op met Kloppend Stadshart om te kijken naar een samenwerking. Dit kan je hier doen: https://www.stadsblokken-meinerswijk.org/contact/

Onze dank is groot

Bedankt voor iedereen die tot nu toe ons een warm hart heeft toegedragen en heeft gedoneerd! Naast de €5000,- die wij tot nu via Whydonate hebben opgehaald, hebben veel mensen rechtstreeks op de rekening van Kloppend Stadshart gedoneerd of via onze webshop. In totaal hebben we al ruim €10.000 euro gekregen! Doneren kan nog steeds, zeg het voort!