Selecteer een pagina

Stadsblokken-Meinerswijk is een prachtig uiterwaardengebied in het hart van Arnhem. Daar waar je gezellig met je familie of vrienden op een van de rivierstrandjes zit of geniet van een lekkere cappuccino op het Stadsblokkenwerf-terras met uitzicht op de rivier. Het is een heerlijke plek om lekker uit te waaien, te fietsen, wandelen of hard te lopen. Ronddwalend in het gebied vergeet je de drukte van de stad. Voor je het weet sta je oog in oog met een lepelaar of specht en als je geluk hebt, zie je zomaar een bever voorbij zwemmen.

In dit groene hart van Arnhem geniet iedereen, jong en oud, op zijn eigen manier van de rust, ruimte en schone lucht. En dat willen we zo houden. En daar waar het nodig is, willen we het gebied nog mooier en toegankelijker maken met natuur en mogelijkheden voor kleinschalige recreatie.

Ons uiterwaardengebied is in gevaar
De gemeente Arnhem wil projectontwikkelaar KWP 430 woningen naast de rivier laten bouwen. Bouwen in de uiterwaarden verstoort de natuur en is gevaarlijk vanwege het overstromingsgevaar.

Stadspark en natuurgebied zonder woningbouw: het kan!
Het zou fantastisch zijn als Stadsblokken-Meinerswijk een écht stadspark en natuurgebied zou worden. Een plek voor alle Arnhemmers en bezoekers, een plek zonder villa’s en flats, een plek waar ruimte is voor de natuur, de rivier, mensen, dieren en recreatie. En dit kan! Help je ook mee? Doe dan mee met onze crowdfundingsactie.  www.steunstadsblokkenmeinerswijk.nl