Selecteer een pagina

Vrijdagavond 3 september hielpen we mee met de zwerfvuilactie van Theatergroep Echo. Deze theatergroep geeft op de ASM haven van 8 tot 19 september de voorstelling EINDLAND, over het leven na de apocalyps. Onze trieste nazaten zijn alles kwijt wat er aan cultuur en beschaving ooit is opgebouwd, maar gelukkig blijkt ons zorgeloos weggegooide afval de ondergang prima te hebben doorstaan. Waaruit bestaat onze erfenis?
We konden het zelf alvast bekijken. Samen met Heel Arnhem Schoon liepen we met twee groepjes door de binnenstad op zoek naar afval. Helaas was er genoeg te vinden. Zelfs in de binnenstad, die qua beeldkwaliteit een hoge prioriteit heeft bij de gemeente Arnhem blijft het dweilen met de kraan open zolang mensen de talrijke afvalbakken niet gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Een impressie van de oogst deze avond: sigarettenpeuken, verkreukelde blikjes, wikkels van energierepen, kassabonnen, servetten, koffiebekers en verpakkingen van afhaalmaaltijden.
Al dat afval draagt bij aan de erfenis die onze beschaving zal nalaten: een kolossale berg troep. Hoog tijd voor een duurzame levensstijl. Op naar een kringloopeconomie! Doe je ook mee?
Benieuwd naar de voorstelling EINDLAND? Bekijk hier de agenda en bestel je ticket.