Selecteer een pagina

Als leden van Milieudefensie Arnhem kunnen wij ons nu de trotse “voogden” noemen van bultrug Hans Bríet Auður. Wij hebben met vrijwilligerswerk geld ingezameld en op persoonlijke titel aan deze actie gedoneerd.

Eén van onze vrijwilligers, Shantala Wentink, is een walvissen-fanaat. Tijdens haar vakanties fotografeert ze walvissen en helpt daarmee data te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Walvissen hebben een belangrijke rol in het ecosysteem en veel kennis is nodig om problemen in en rondom hun leefgebied op te lossen. Vorig jaar heeft Shantala de staartvin – fluke in het Engels – van Hans Bríet Auður gefotografeerd en de foto is opgenomen in de databank Happy Whale. De dieren worden aan de hand van hun staartvin geïdentificeerd en zo kunnen hun bewegingen bijgehouden worden.

Om de bultrug te adopteren moest Shantala een geldbedrag (500 euro) doneren aan een walvissenorganisatie naar keuze en ze heeft een doneeractie voor Stichting Rugvin opgezet ter ondersteuning van onderzoek en Whale Poo ambassador activiteiten. De officiële overhandiging van het geldbedrag was op 6 mei bij Studio Bruinvis op het havenkanaalhoofd nabij Zierikzee. Studio Bruinvis is een luisterzuil van Stichting Rugvin waarmee je real-time naar bruinvissen die in de buurt rondzwemmen kunt luisteren. Want ook in Nederland zijn walvissen en wel in onze eigen Oosterschelde. Hier leven de kleinste soort walvisachtigen – de bruinvis, de Zeeuwse walvis.

Staartvin van bultrug (walvisachtige)

Hans Bríet Auður

Adoptie-certificaat

Adoptie-certificaat Hans Bríet Auður.